Wednesday 3 April 2013

De vzw “Mensen Dienen Bulgarije: Aalst - Gabrovo”


De vzw “Mensen Dienen Bulgarije: Aalst - Gabrovo” VROEGER Stichting Marcel De Bisschop: Aalst – Gabrovo is nu aan zijn 16de werkjaar toe.

Met enthousiasme werd door de Raad van Bestuur, onder leiding van de voorzitter van de vereniging, dr. Etienne Fonteyne,  in 2012 samengewerkt om de sociale hulpprojecten in Gabrovo verder te zetten. In 2013 en 2014 zal dit niet anders zijn.

Op 17 mei 2013 ontvangt voorzitter dr. Etienne Fonteyne de eretitel van “ereburger” van de stad Gabrovo.  Dit is een erkenning voor zijn inzet, de laatste 5 jaar,  als dokter voor de uitwisseling tussen het O.L.Vrouwziekenhuis Aalst en het dr. Tota Venkova hospitaal in Gabrovo Bulgarije.  Voor de stad Gabrovo is het uitzonderlijk dat 2 burgers van eenzelfde stad buiten Bulgarije, in dit geval Aalst, de eretitel mogen voeren als “ereburger” van de stad Gabrovo.  In 2009 reeds kreeg Willy Van Impe, ereconsul van Bulgarije voor Oost–Vlaanderen,  deze erkenning als “ereburger” van Gabrovo, omwille van zijn jarenlange inzet – meer dan 20 jaar - voor de Bulgaarse stad.